CLAUDI CASANOVAS

foto presentacio claudi casanovas BR

Ceràmiques, 1975-2015
Presentación a cargo de Pep Madrenas, Jordi Puig y Claudi Casanovas

Miércoles 2 de junio a las 19:00 h
en ACVIC Centre d'Arts Contemporànies

ACVIC Centre d’Arts Contemporànies y ÚRSULA LLIBRES os invitan a la presentación de Claudi Casanovas. Ceràmiques, 1975-2015, a cargo de Pep Madrenas, Jordi Puig y Claudi Casanovas.

Aforo limitado sometido a las medidas sanitarias dictadas en el momento de la actividad. Retransmisión en direecto a través del canal de Youtube de ACVIC.

El llibre Claudi Casanovas, Ceràmiques, 1975-2015, revisa quaranta anys de treball d’un dels artistes més originals de la ceràmica contemporània. Reconegut internacionalment per la potència d’una obra que ha tendit a la monumentalitat, sense perdre pel camí una poètica molt personal. Claudi Casanovas (Barcelona, 1956) aborda en aquest llibre, per primera vegada, l’exercici d’una mirada antològica que posa en relleu la coherència de tota una trajectòria, des de les primeres experimentacions, encara hipnòtiques, amb les terres i el foc, fins a la introducció d’elements insòlits com ara la mola radial, el toro mecànic o les pràctiques de congelació, amb els quals ha eixamplat fins a extrems insospitats les possibilitats creatives de la ceràmica. En aquest recorregut, que presta una atenció significativa a la vintena de sèries en què ha treballat des de 1988, quan va començar a tractar l’argila com una roca ja cuita, entra en connexió amb una tradició heretada que aboleix el conflicte entre art i artesania, en especial a través de la memòria dels seus dos avis, l’escultor Enric Casanovas i el mestre en laca japonesa Ramon Sarsanedas.

Fotografía de Jordi Puig